czwartek, 10 września 2015

Warzywa z kaszą z patelni

Dziś coś bardziej zdrowego , złota smaczna kasza do tego gotowane warzywa i troszkę pieczarek. Dla zdrowia i koloru garść świeżej botwinki.
Danie obiadowe wspaniałe do odgrzania nawet na drugi dzień . Fajne jest to - możemy zabrać je na wycieczkę czy do pracy .

Warzywa z kaszą z patelni 
składniki
1 woreczek kaszy
20 dag pieczarek
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
1 kalafior
1 marchewka
garść botwinki 
masło klarowane
sól
pieprz do smaku

Kalafior dzielimy na kawałki i gotujemy na parze. Marchewkę i cebule obieramy. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na maśle podsmażamy posiekana cebule i pieczarki, następnie dodajemy startą marchewkę . Chwile smażymy. Dodajemy ugotowany kalafior. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy na patelnie z warzywami. Mieszamy. Doprawiamy sola , pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Na sam koniec dodajemy botwinkę mieszamy i chwilę smażymy.





1 komentarz:

  1. Kasza nadaje się prkatycznie do wszystkiego, a potrawy z nią wychodzą bardzo smaczne :D

    OdpowiedzUsuń