środa, 18 listopada 2015

Kurczak teriyaki w śmietanie

Fajny delikatny kurczaczek a dokładniej kawałki piersi z kurczaka zamarynowane w sosie teriyaki. Do tego śmietana , podajemy z ryżem , makaronem lub ziemniakami .

Kurczak teriyaki w śmietanie 

2 piersi z kurczaka
1 szklanka śmietany 30 %
sos teriyaki
ząbek czosnku
1 łyżka oleju
masło klarowane
1 marchewka

Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę . Dajemy do miski. Dodajemy ok 3 łyżki sosu teriyaki, posiekany ząbek czosnku i olej. Mieszamy , nakrywamy folia spożywcza i odstawiamy do lodówki.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce grube oczka. Na maśle podsmażamy marchewkę . Dodajemy kurczaka. Mieszamy i smażymy. Zalewamy śmietaną , gotujemy aż sos zgęstnieje. Podajemy.



1 komentarz:

  1. mmm lubię takie smaki ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń