niedziela, 22 listopada 2015

Pęczak ze szpinakiem w asyście białej kiełbasy

Smaczne dość szybkie w wykonaniu danie , pasujące na jesienny obiad. Tym razem w roli głównej pęczak dla koloru i zdrowia szpinak i asysta białej grillowanej kiełbasy .


 Pęczak ze szpinakiem w asyście białej kiełbasy 

składniki
1 szklanka pęczaku
1/2 opakowania szpinaku
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła klarowanego
sól
pieprz
śmietana 30 %
2 kawałki białej kiełbasy

 Pęczak gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odstawiamy . Na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek z szpinakiem . Mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowany pęczak , mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem i kilkoma łyżkami śmietany.
Na patelni grillowej podsmażamy plasterki białej kiełbasy .  Pęczak ze szpinakiem wykładamy na talerz dodajemy grillowaną kiełbasę i podajemy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz