wtorek, 24 listopada 2015

Spring rollsy z paluszkami krabowymi

Dziś coś  z innej beczki , ale lekkie smaczne . Wspaniale pasuje na lekką kolacje , przystawkę czy np starter na przyjęciu . Do tego ostry smaczny sos .

Spring rollsy z paluszkami krabowymi 

składniki
papier ryżowy
1 marchewka
sałata masłowa
paluszki krabowe 1/2 opakowania
sos

1 łyżka oleju ryżowego
1 łyżeczka melasy z granatem
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka soku z limonki
odrobina tabasco

Papier ryżowy moczymy chwilę na talerzyku z wodą .  Marchewkę obieramy i tniemy w długie piórka za pomocą obieraczki do warzyw. Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki. Paluszki wyciągamy z osłonek. Na papier ryżowy nakładamy sałatę troszkę marchewki i paluszek krabowy. Zwijamy. Robimy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz