poniedziałek, 9 listopada 2015

Ziemniaki z patelni

Szybkie danie można wykorzystać ziemniaki które zostały z poprzedniego dnia. Do tego trochę cebuli, czosneczku i pieczarki. smaczne i szybkie w wykonaniu danie obiadowe.

Ziemniaki z patelni

składniki
1 kg ziemniaków
40 dag pieczarek
3 cebule
2 łyżki masła klarowanego
sól
pieprz

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na pół, większe pieczarki kroimy  w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebule i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy chwilę. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy ziemniaki pokrojone w cząstki. Lekko mieszamy i smażymy. Jeszcze raz doprawiamy do smaku i podajemy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz