środa, 16 grudnia 2015

Pęczak z warzywmi i kiełbasą

Smaczne szybkie danie z pęczaku. Do tego por, papryka czerwona i smaczna wędzona kiełbaska. Danie do odgrzania na drugi dzień .

 Pęczak z warzywami i kiełbasą 


składniki
1 szklanka pęczaku
1 papryka czerwona
1 por
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
masło klarowane
35 dag kiełbasa wędzona

Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Poramy myjemy i kroimy w plasterki. Paprykę czerwoną myjemy usuwamy pestki i biała błonkę . Kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni na maśle podsmażamy paprykę i pora. Dodajemy pokrojona kiełbasę. Mieszamy.  Dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę. Mieszamy. doprawiamy solą , pieprzem i świeżo wyciśniętym czosnkiem .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz