czwartek, 7 stycznia 2016

Dietetyczny pęczak z warzywami

Lekkie zdrowe danie z gotowanymi warzywami i gotowanym schabem. Do tego pęczak . Wszystko razem podsmażone na odrobinie oleju lnianego. Polecam na zdrowie.


Dietetyczny pęczak z warzywami 

składniki
1 szklanka pęczaku
2 ząbki czosnku'
2 marchewki
1/3 selere
sól
pieprz
25 dag schabu bez kości
1 por
olej lniany 

Pęczak gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Marchewkę i seler obieramy . Pora dobrze myjemy. Schab kroimy w plastry. Marchewkę , seler ,por i mięso zalewamy woda i gotujemy z dodatkiem soli do smaku. Po ugotowaniu, warzywa i mięso kroimy na mniejsze kawałki.
Ugotowana kasze mieszamy z pokrojonymi warzywami i mięsem. dolewamy olej lniany i wyciśnięty czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy an ciepło .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz