wtorek, 12 stycznia 2016

Wątróbka w panierce na ostro

 Inne wydanie wątróbki drobiowej tym razem w złocistej panierce.  Troszkę pikanterii w postaci ostrej papryki dodanej do panierki.

Wątróbka w panierce na ostro 
składniki
1 kg wątróbki drobiowej
1/2 szklanki mąki
sól
ostra papryka
1 szklanka bułki tartej
2 jajka
olej do smażenia

Wątróbkę płuczemy przecinamy aby powstały ładne kawałki. Odcinamy żyłki.  Nie solimy. Osuszamy na papierowym ręczniku.  jajko rozbijamy i mieszamy z solą do smaku. Na drugim talerzu przygotowujemy mąkę do panierki. Na trzecim talerzu mieszamy bułkę tartą z papryką ostrą do smaku. Każda wątróbkę obtaczamy w mące potem w jaku i na koniec w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.





1 komentarz:

  1. A to ci heca,,,,wypróbuje,,lubimy wątróbkę,a to coś nowego

    OdpowiedzUsuń