środa, 24 lutego 2016

Kokardki w sosie pomidorowym z indykiem

 Smaczny makaron kokardki podany z sosem pomidorowym z kawałkami mięsa z indyka. Szybki obiad dla dużych i małych .

Kokardki w sosie pomidorowym z indykiem 
składniki
1/2 opakowania makaron kokardki
1 łyżka masła
skrzydło z indyka
liść laurowy
sól
1 łyżka papryki słodkiej
4 łyżki przecieru pomidorowego
1 szklanka śmietany 30 %
2 ząbki czosnku

Makaron kokardki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kawałek indyka ja użyłam skrzydła gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i liścia laurowego. Po ugotowaniu mięso studzimy i obieramy od kości.  Kawałki mięsa podsmażamy na maśle , dodajemy posiekany czosnek i paprykę słodką . Mieszamy dodajemy przecier pomidorowy. Chwile smażymy. Zalewamy śmietaną 30 % . Zagotowujemy. Podajemy z makaronem.




1 komentarz: