wtorek, 9 lutego 2016

Pasta jajeczna z awokado i papryką

Kolejna propozycja na smaczną pastę śniadaniową. Wspaniale nadaje się na kanapki do szkoły , pracy czy na wycieczkę . Możemy ją podać z krakersami, sucharami czy z chipsami. zdrowo , kolorowo i szybko.

Pasta jajeczna z awokado i papryką 
składniki
20 dag twarogu
5 jajek
1 awokado
1 łyżka majonezu
4 kawałki papryki marynowanej
sól
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy , siekamy. Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę. Dobrze mieszamy posiekane jajko z awokado. Dodajemy twaróg i łyżkę majonezu. Jeszcze raz dobrze mieszamy do połączenia się składników. Paprykę marynowana kroimy w małą kosteczkę. Dodajemy do pasty. Jeszcze raz mieszamy , solimy według smaku.




1 komentarz: