poniedziałek, 15 lutego 2016

Pasta śniadaniowa jajeczno - szynkowa

Kolejny pomysł na smaczną i łatwą w zrobieniu pastę kanapkową . Tym razem połączenia jajek z szynką drobiową. Do tego odrobina majonezu , śmietany i dużo szczypiorku. Zasmakuje każdemu małemu i dużemu.


Pasta śniadaniowa jajeczno - szynkowa 

składniki
10 jajek
20 dag szynki drobiowej
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól
2 pęczki szczypiorku

Jajka gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Następnie siekamy jajka drobno. szynkę drobiowa kroimy w plasterki następnie  w paseczki i w drobniutką kosteczkę. Mieszamy szynkę z jajkami. Dodajemy majonez i śmietanę. Mieszamy. Szczypiorek myjemy , osuszamy i siekamy. Dodajemy do pasty. Doprawiamy solą do smaku. Wszystko razem mieszamy i chłodzimy.





2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. mojej już nie ma można zrobić mniej z 5 jajek , ale jest pyszna :)

      Usuń