wtorek, 8 marca 2016

Babeczki jajeczne z cukinią i szynką

Pomysł na śniadanie , wspaniale prezentuje się na Wielkanocnym stole. Pasuje także na przyjęcia , piknik i inne imprezy w gronie przyjaciół.
Przekąska zdrowa z małą zawartością tłuszczu. Zdrowa cukinia , odrobinę czosnku i troszkę delikatnej szynki.

Babeczki jajeczne z cukinią i szynką 

składniki
5 jajek
1 mała cukinia
10 dag szynki gotowanej
czosnek granulowany Ecoblik
sól do smaku

Jajka rozbijamy i wlewamy do miseczki. Jajka należy lekko ubić , wymieszać . Nie na pianę . Cukinie dobrze myjemy nie obieramy z skórki. Kroimy w kosteczkę . Szynkę kroimy w plasterki następnie  w paseczki. Do jajek dodajemy cukinie i pokrojoną szynk e. Mieszamy . Doprawiamy sola i czosnkiem granulowanym. Mieszamy. Rozlewamy masę do silikonowych foremek do muffinek. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do ścięcia ok 15 min.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz