wtorek, 15 marca 2016

Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku

 Lekkie gołąbki z mięsem drobiowym, bez liści kapusty za to na liściach szpinaku . Smaczne ,lekko strawne w sam raz na rozpoczęcie wiosny .


 Dietetyczne gołąbki na liściach szpinaku
składniki
2 szklanki ryżu
30 dag piersi kurczaka
2 ząbki czosnku
olej lniany
imbir
papryka ostra
1/2 opakowanie liści szpinaku
sól
pieprz

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy. Mięso z piersi kurczaka mielimy. Łączymy z ryżem. doprawiamy solą ,pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Wyrabiamy masę. Formujemy kulki. Gotujemy je na parze ja użyłam parowaru. Na patelni podgrzewamy olej. Smażymy chwilę szpinak, doprawiamy odrobina papryki ostrej, chilli i solą do smaku. Kulki gołąbkowe serwujemy na liściach szpinaku.







1 komentarz:

  1. Takie gołąbki to chyba nawet ja będę w stanie wykonać :) Przepis brzmi bardzo ciekawie;)

    OdpowiedzUsuń