wtorek, 29 marca 2016

Tatar z łososia z czosnkiem niedźwiedzim

 Dla wielbicieli łososia . Dużo zdrowia , smaku do tego świeżutki aromatyczny czosnek niedźwiedzi . odrobina cytryny i jajko. Dużo dobrodziejstwa i smaku .

Tatar z łososia z czosnkiem niedźwiedzim 
składniki
20 dag filet z łososia
2 jajka
czosnek niedźwiedzi świeży
olej rzepakowy
sól
cytryna

Wybieramy kawałek świeżego łososia . Odcinamy skórę i drobno siekamy. Solimy do smaku. Jajko gotujemy na twardo,zimne obieramy i siekamy. Łączymy jajko z mięsem ryby.Czosnek niedźwiedzi siekamy dodajemy do składników. Wszystko dobrze mieszamy. Chłodzimy. Dekorujemy czosnkiem i kawałkiem cytryny. Polewamy olejem rzepakowym.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz