niedziela, 6 marca 2016

Zawijany pstrąg na szpinaku z pomidorkami konfitowanymi i sosem beurre blanc

Niesamowite smaki, delikatna rybka z odrobiną tymianku w połączeniu z sosem maślanym beurre blanc.
Do tego szpinak baby z odrobiną czosnku, chili i imbiru .

Zawijany pstrąg na szpinaku z pomidorkami konfitowanymi i sosem beurre blanc

składniki 

2 filety z pstrąga 

10 pomidorków konfitowanych 

tymianek

chilli

sól

2 ząbki czosnku 

pieprz

masło klarowane

1/2 opakowania szpinaku baby 

sos

70 ml octu winnego

70 ml białego wina

szalotka

sól

pieprz masło zimne 

Filet z pstrąga solimy , doprawiamy tymiankiem i pieprzem. Zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką . Smażymy na masełku klarowanym.  Następnie wstawiamy do pieca na ok 6 min. temperatura 170 stopni. 

Na klarowanym maśle podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Chwile smażymy. Doprawiamy chili, sola i imbirem. Na koniec dodajemy pomidorki konfitowane.  Robimy sos. Wino, ocet redukujemy do objętości 3 łyżek. Solimy doprawiamy pieprzem i zagęszczamy zimnym maśle. Studzimy. 

Na talerz wykładamy szpinak, układamy rybę. Dodajemy odrobinę sosu.

 

 




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz