czwartek, 7 kwietnia 2016

Makaron z boczkiem i szpinakiem

Zielony obiadek dla wielbicieli makaronu i nie tylko. Podsmażony boczek do tego szpinak i nutka czosnku. Taki obiad robimy w 15 min .

Makaron  z boczkiem i szpinakiem 

składniki
1/2 opakowania makaronu
1 woreczek mrożonego szpinaku
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła klarowanego
sól
15 dag boczku
1 cebula

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Czosnek obieramy i siekamy . Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na maśle klarowanym podsmażamy czosnek i cebulę, dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek. Smażymy chwile . Dodajmy szpinak, dusimy kilka minut. doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz