niedziela, 24 kwietnia 2016

Wiosenne leczo z kukurydzą

Coś innego lekkiego pasujące na wiosenny obiad. Leczo ale lekkie z minimalna ilością tłuszczu , z delikatna parówką z szynki . Do tego całe mnóstwo zdrowych warzyw.

Wiosenne leczo z kukurydzą 

składniki
3 cukinie młode
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 /2 puszki kukurydzy
1 cebula
 3 ząbki czosnku
5 pomidorów
3 łyżki ketchupu ostrego
papryka słodka
pieprz
sól
olej 2 łyżki
4 parówki z szynką

Cukinie dobrze myjemy osuszamy i kroimy w równa kostkę. Cebule i czosnek siekamy. Na oleju podsmażamy cebule i czosnek, dodajemy pokrojoną cukinię. Mieszamy. Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski. Dodajemy do cukinii. Pomidory kroimy w drobniutka kostkę dodajemy do pozostałych warzyw. Chwilę smażymy. Doprawiamy papryka i solą do smaku. Podlewamy szklanka wody i dusimy ok 10 min. Dodajemy ketchup, pokrojone parówki i kukurydzę. Jeszcze chwilę gotujemy. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz