środa, 25 maja 2016

Makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Szybki zielony obiadek , szpinak tym razem mrożony do tego kawałki podsmażonej piersi kurczaka . Lekko dietetycznie zdrowo, dla całej rodziny. 

Makaron ze szpinakiem i kurczakiem

składniki
1 opakowanie mrożonego szpinaku'
2 piersi z kurczaka
1 opakowanie makaronu
3 ząbki czosnku'
przyprawa do kurczaka
1 łyżka oleju
sól
pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Do rondelka kładziemy kostki szpinaku i dusimy - rozmrażamy go na małym ogniu. Mięso kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na złoto. Kiedy kurczak jest usmażony dodajemy wyciśnięty czosnek, mieszamy chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i makaron. Mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem do smaku.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz