środa, 8 czerwca 2016

Gulasz z szynki z papryką , cukinią i pieczarkami

Gulasz do bogato duże kawałki mięsa do tego dużo czerwonej papryki, pieczarki i plastry młodej cukinii.
Taki gulasz najlepiej smakuje z chlebem ale możemy także podać go z ziemniakami czy kaszą.

Gulasz z szynki z papryką , cukinią i pieczarkami

składniki
1 kg mięsa z szynki
4 ząbki czosnku
2 cebule
2 papryki czerwone
20 dag pieczarek
sos pomidorowy
liść laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
papryka słodka, ostra
2 młode cukinie

Mięso z szynki myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju z każdej strony. Dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę i pieczarki w całości a większe krojone na pół. Chwilę smażymy doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy liść i ziele angielskie. Zalewamy sosem pomidorowym. Dusimy. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do gulaszu .Jeszcze raz doprawiamy sola , pieprzem i paprykami. Dusimy do miękkości mięsa.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz