środa, 8 czerwca 2016

Szczupak na parze podany na grillowanym bakłażanie

Danie lekkie i zdrowe. Filet szczupaka gotowany na parze do tego grillowany bakłażan . Wszystko podane z pesto z czosnku niedźwiedziego i pokrzywy .  Samo zdrowi mało kalorii i dużo witamin.

Szczupak na parze podany na grillowanym bakłażanie 

składniki
2 filety z szczupaka
2 bakłażany
sól
pieprz
4 młode pokrzywy
10 liści czosnku niedźwiedziego
2 łyżki orzeszków laskowych
2 łyżki oleju

Filet z szczupaka kalibrujemy . Gotujemy na parze w parowarze. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy wzdłużna plastry. Solimy i odstawiamy je na ok 15 min. Po tym czasie myjemy i grillujemy. Robimy pesto miksujemy czosnek niedźwiedzi z pokrzywą dodajemy olej i orzeszki, solimy do smaku i miksujemy na pesto.
Na plaster bakłażana nakładamy szczupaka solimy na to drugi plaster i pesto. Podajemy ozdobione pomidorem dla koloru i zdrowotności .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz