środa, 20 marca 2013

Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło

 Najlepsze expresowe ,zdrowy dania , pasują na obiad i kolacje .

Ryżyk z cukinią i szpinakiem na ciepło 

składniki

    1 szklanka ryż brązowy Podravka
    1 garść szpinak,
    1/2 szt cukinii,
    15 dag szynka,
    Sól,
    pieprz biały
    1  cebula,
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryz odstawiamy. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek , posiekaną cebulę . Dodajemy pokrojoną szynkę i cukinię -smażymy. Następnie dodajemy szpinak. Mieszamy dosypujemy ugotowany ryż. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy an ciepło.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz