wtorek, 21 stycznia 2014

Pierś z kurczaka w czarnuszce z sosem truskawkowym

Danie lekkie , pasuje na obiadek . Delikatna grillowana pierś z kurczaka obtoczona w ziarnach czarnuszki. Do tego kwaśno - słodki sos z truskawek , chilli i miodu .

Pierś z kurczaka  w czarnuszce z sosem truskawkowym


składniki
    2 szt piersi z kurczaka
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty
    5 łyżek czarnuszki
    25 dag truskawki świeże
    1 łyżka miód
    chilli papryczka
   pieprz czosnkowy KAMIS
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki- lekko rozbijamy. Solimy doprawiamy  pieprzem czosnkowym ,  i doprawiamy pieprzem kolorowym do smaku. Następnie obtaczamy w ziarnach czarnuszki. Grillujemy z dwóch stron na patelni grillowej. Robimy sos truskawkowy. Truskawki z kilkoma łyżkami wody zagotowujemy , dodajemy miód mieszamy. Miksujemy.Chłodzimy , dodajemy posiekana papryczkę chilli. Na talerz wykładamy sos i zgrillowaną pierś podajemy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz