- 1 szt biały barszcz Winiary
- 2 szt ziemniak,
- 1 szt marchew,
- 2 ząbki czosnek,
- śmietanka 12-procentowa,
- 10 dag szynka konserwowa,
- 1 łyżka majeranek,
- 1 szt kostka rosołowa winiary
- 15 dag boczek,
- 1 łyżeczka masło
W garnku z wodą ok 2 litry gotujemy startą marchewkę i pokrojone w kostkę ziemniaki z dodatkiem kostki rosołowej. Po ok 10 min dodajemy rozrobiony w szkl wody barszcz biały w proszku.Gotujemy jeszcze 5 min. Na patelni rozpuszczamy masło ,kroimy drobno boczek i smażymy .dodajemy do barszczu . Dodajemy majeranek ,wyciśnięty czosnek i zaciągamy śmietanką ok 4 łyżki . Juz nie gotujemy .Z szynki wycinamy gwizdki i kładziemy każdemu na talerz z zupką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz