Suplementy

poniedziałek, 2 stycznia 2012

Francuskie pizzerinki z serem i szynką


  • * 1 szt ciasto francuskie,

  • * 15 dag ser zółty,

  • * zioła prowansalskie

  • * 10 plasterków szynka konserwowa,

  • * 1 szt jaja,

  • * sos sojowy

  • Ciasto francuskie rozwijamy .Posypujemy ziołami prowansalskimi .Na zioła kładziemy plasterki szynki . Ser zółty ścieramy na tarce i nakładamy na szynkę .Ciasto zwijamy w roladę . Jajko rozbijamy dodajemy sos sojowy do smaku . Roladę tniemy w plasterki .Układamy na plasze i smarujemy rozbitym widelcem jajkiem z sosem sojowym .Pieczemy w piekarniku 20 min w 190 stopniach.

  • Podajemy z ketchupem lub z czystym barszczem .



  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz