Suplementy

czwartek, 9 lutego 2012

kuskus z patelni z sosem pomidorowym

  * 1 opakowanie carpaccio Zimbo
   * 1 szkl Kuskus,
    * 1 garść fasolka szparagowa,
    * 1/2 szt papryka czerwona,
    * 1/2 szt cebula,
    * ziarenka smaku lub kostka bulionowa Winiary   do kuskusa
    * sos pomidorowy,
    * natka pietruszki,
    * 1 łyżeczka masło


Fasolkę szparagowa gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej warzywnej winiary  i kroimy na mniejsze kawałki .Kuskus zalewamy wrzątkiem kruszymy do niej kawałek kostki bulionowej . Nakrywamy i odstawiamy . Na patelni rozpuszczamy masło smażymy posiekaną cebulkę . Dodajemy pokrojona czerwoną paprykę  ,ugotowaną fasolkę  i dodajemy plasterki carpaccio . Mieszamy i podsmażamy .Podajemy z sosem pomidorowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz