Suplementy

czwartek, 16 lutego 2012

Makara Winiary z warzywami w sałatce

  * 1Makara winiary
    * 4 paluszki surimi,
    * 2 szt ogórek konserwowy,
    * 1/2 szt cebula,
    * 1/2 szt ogórek zielony,
    * 1 szt pomidor,
    * 3 łyżki musztarda francuska,
    * 1 łyżka oliwa,
    * pieprz,
    * 5 szt Oliwki czarne,
    * natka pietruszki



Makaron chiński z zupki Makara  winiary  zalewamy wrzątkiem ,nakrywamy i odstawiamy na ok 5 min . Następnie odcedzamy z nadmiaru wody i studzimy . Korniszony kroimy w kostkę .Pomidora myjemy kroimy w dużą kostkę .Paluszki krabowe kroimy  w paseczki .
Oliwki kroimy  w paseczki .Natkę siekamy . Wszystkie składniki mieszamy z zimnym makaronem .Musztardę francuską mieszamy z oliwą ok 1 łyzeczka ,mieszamy .dodajemy do sałatki .Mieszamy

1 komentarz:

  1. wygląda bardzo apetycznie :) i w kilka chwil mamy wspaniałe danie

    http://kocie-smaki.pl

    OdpowiedzUsuń