Suplementy

niedziela, 5 lutego 2012

Niedzielne gyroski Ewy

   * 40 dag kg mięso mielone,
    * 2 łyżeczki przyprawa gyros kamis
   * 1 łyżeczka papryka czerwona słodka,
    * 2 łyżeczki prażona cebulka kamis
   * ziarenka smaku Winiary
    * 1 zabek czosnek,
    * 1 szt bułka,
    * olej


Bułkę namaczamy w mleku lub w wodzie .Miękką odsączamy dobrze.Taką bułkę dodajemy do miesa mielonego .Doprawiamy przyprawą gyros,papryką czerwoną ,ziarenkami smaku lub przyprawa kucharek  i prażona cebulką . Mieszamy dobrze dodajemy wyciśnięty czosnek .Robimy małe placuszki na środek dajemy patyczek i formujemy wałeczek .smażymy na patelni na gorącym oleju .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz