SKŁADNIKI
* 2 szt żeberka,
* 1 laska kiełbasa Zimbo
* 3 szt ziemniaki,
* 1 szt marchewka,
* 1 szt cebula,
* 5 szt pieczarki,
* 1 garść makaron lubella
* 1 łyżeczka papryka słodka kamis
* 2 kostki bulionowe warzywne Winiary
* 1/2 opakowania śmietana,
* 1/2 łyżki mąka,
* 1/2 łyżki koncentrat pomidorowy,
* pieprz kamis
* liść laurowy,
* 1 łyżeczka masło
W garnku z woda gotujemy żeberka z dodatkiem soli i liscia laurowego .Ugotowane żeberka wyciągamy i kroimy w kostkę . Do wywaru po żeberka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i stratą na tarce marchewkę .Dodajemy kostkę warzywną .Na patelni rozpuszczamy masło .Dajemy posiekaną cebulę smażymy dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę kiełbasę i żeberka .Smażymy .Dodajemy paprykę słodką i przecier .Mieszamy Dodajemy łyżeczkę mąki dobrze mieszamy i wlewamy trochę wywaru z zupy mieszamy ,żeby mąką się rozpuściła .Wlewamy zawartość patelni do garnka z warzywami .Mieszamy .Dodajemy makaron . Doprawiamy do smaku solą pieprzem . Zaciągamy śmietanką 12 procentową .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz