Suplementy

poniedziałek, 6 lutego 2012

Syta zupa wiejska na żebrkach

 SKŁADNIKI

    * 2 szt żeberka,
    * 1 laska kiełbasa Zimbo
   * 3 szt ziemniaki,
    * 1 szt marchewka,
    * 1 szt cebula,
    * 5 szt pieczarki,
    * 1 garść makaron lubella
   * 1 łyżeczka papryka słodka kamis
   * 2 kostki bulionowe warzywne Winiary
    * 1/2 opakowania śmietana,
    * 1/2 łyżki mąka,
    * 1/2 łyżki koncentrat pomidorowy,
    * pieprz kamis
    * liść laurowy,
    * 1 łyżeczka masło
W garnku z woda gotujemy żeberka z dodatkiem soli i liscia laurowego .Ugotowane żeberka wyciągamy i kroimy w kostkę . Do wywaru po żeberka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i stratą na tarce marchewkę .Dodajemy kostkę warzywną .Na patelni rozpuszczamy masło .Dajemy posiekaną cebulę smażymy dodajemy pokrojone  w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę kiełbasę i żeberka .Smażymy .Dodajemy paprykę słodką i przecier .Mieszamy Dodajemy łyżeczkę mąki dobrze mieszamy i wlewamy trochę wywaru z zupy mieszamy ,żeby mąką się rozpuściła .Wlewamy zawartość patelni do garnka z warzywami .Mieszamy .Dodajemy makaron . Doprawiamy do smaku solą pieprzem . Zaciągamy śmietanką 12 procentową .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz