3 szt udka,
* 3 łyżki Pomidory krojone z puszki Cirio Pelati
* 2 szt korniszony,
* 2 szt ogórki kiszone,
* 1 łyżka soser Winiary
* 1 łyżeczka warzylion Winiary
* 4 szt ziemniaki,
* 1 łyżeczka papryka słodka kamis
* 1 łyżeczka masło,
* pieprz,
* 1 szt cebula,
* 1 łyżka mąka,
* śmietana 12%
W garnku z wodą gotujemy udka . Po ok 20 min dodajemy pokrojone ziemniaki i startą na dużych oczkach marchewkę .dodajemy przyprawę uniwersalną . Gotujemy do miekkosci mięsa, Udka wyciągamy obieramy rozdrabniamy i dodajemy do zupy . Na patelni na maśle podsmażamy pokrojoną cebule i ogórki . Dodajemy paprykę w proszku i na koniec łyżke mąki . Mieszamy i zalewamy szklanką rosołu z garnka z naszą zupą .Mieszamy i dodajemy to do zupy . Następnie dodajemy 1/2 puszki pomidorów z puszki .Gotujemy . Doprawiamy soserem ,pieprzem .Na koniec zaciągamy śmietanką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz