Szybka zupka gulaszowa z mięskiem i kiełbasą
składniki
* 1 szt pierś z kurczaka,
* 1 kawałek kiełbasa szynkowa Zimbo
* 1 kawałek chorizo Zimbo
* 3 łyżki soser Winiary
* 1 szt udko,
* 3 szt ziemniaki,
* 1 szt marchewka,
* 1 szt papryka czerwona,
* liść laurowy,
* 1 łyżka przyprawa Jarzynka Winiary
* papryka słodka,
* pieprz,
* 1 łyżka masło,
* 1 szt cebula,
* natka pietruszki,
* śmietana 18 proc
Do garnka z woda ok 3 litry wkładamy udko ,liść laurowy i kilka kulek pieprzu . Gotujemy ok 10 min ,dodajemy przyprawę kucharek. Ziemniaki kroimy w kostkę ,paprykę czerwoną także w kostkę ,marchewkę ścieramy na tarce duże oczka . Warzywa wkładamy do zupy i gotujemy. Gdy udko jest miękkie obieramy je od kości ,mięso wkładamy do zupy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę kropimy sosem sojowym i odstawiamy na ok 10 min . Na patelni na połowie masła podsmażamy pokrojoną kiełbasę i posiekaną cebulę dodajemy łyżeczkę papryki słodkiej mieszamy ,dolewamy nabierkę wywaru z zupy ,mieszamy i wlewamy do garnka z zupą. Na drugiej połowie masła podsmażamy pierś na złoto. Gdy jest podsmażona wkładamy ją do garnka z zupą . Wszystkie szkodniki zupy zagotowujemy i dodajemy sos pieczeniowy rozrobiony w 1/2 szklance wody . Mieszamy . Zaciągamy śmietana . Dodajemy posiekana natkę pietruszki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz