Zupka z młodej kapusty i kalarepy zaciągnięta śmietanką
składniki
* 2 szt marchewka,
* 1/2 szt młoda kapusta,
* 4 szt ziemniaki,
* 1 szt śmietana,
* 2 szt kostka warzywna Winiary
* pieprz,
* przyprawa w płynie,
* koperek,
* natka pietruszki,
* 2 szt kalarepka młoda
W garnku z wodą gotujemy wywar z dodatkiem kostek warzywnych. Ziemniaki kroimy w kostkę dodajemy do garnka. Marchewkę ścieramy. Kalarepkę obieramy i kroimy w paseczki cieniutkie. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy pokrojona w paseczki kapustę. Doprawiamy przyprawa w płynie i gotujemy aż kapusta będzie miękka . Zaciągamy śmietana dodajemy posiekana zieleniną i doprawiamy pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz