Suplementy

sobota, 5 maja 2012

Zupka z młodej kapusty i kalarepy

Zupka z młodej kapusty i kalarepy zaciągnięta śmietanką
składniki
   * 2 szt marchewka,
    * 1/2 szt młoda kapusta,
    * 4 szt ziemniaki,
    * 1 szt śmietana,
    * 2 szt kostka warzywna Winiary
    * pieprz,
    * przyprawa w płynie,
    * koperek,
    * natka pietruszki,
    * 2 szt kalarepka młoda

W garnku z wodą gotujemy wywar z dodatkiem kostek warzywnych. Ziemniaki kroimy  w kostkę dodajemy do garnka. Marchewkę ścieramy. Kalarepkę obieramy i kroimy w paseczki cieniutkie. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy pokrojona w paseczki kapustę. Doprawiamy przyprawa w płynie i gotujemy aż kapusta będzie miękka . Zaciągamy śmietana dodajemy posiekana zieleniną i doprawiamy pieprzem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz