Kuskus po meksykańsku ,szybkie danie wegetariańskie -Lubimy:)
składniki
1 szklanka sos pomidorowy w butelce Cirio
1 puszka fasola czerwona
1 puszka kukurydza,
Bukiet Smaku Kamis
olej kujawski,
pieprz biały
Bukiet Smaku Kamis
olej kujawski,
pieprz biały
1 łyżeczka miód,
1 szklanka Kuskus Kupiec
1 szklanka Kuskus Kupiec
2 ząbki czosnek,
1 łyżeczka cebulka w proszku,
2 łyżki ketchup,
1 łyżka sos chilli słodki,
1/3 łyżeczki kmin rzymski
1 łyżeczka cebulka w proszku,
2 łyżki ketchup,
1 łyżka sos chilli słodki,
1/3 łyżeczki kmin rzymski
Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek ,dodajemy cebulkę w proszku . Zalewamy sosem pomidorowym Zagotowujemy dodajemy ok pół szklanki wody .Mieszamy . Dodajemy miód,pieprz,przyprawę uniwersalną ,kmin i sos chilli słodki . Zagotowujemy . Kosztujemy dodajemy trochę ketchupu . Następnie warzywa z puszki odcedzamy i dodajemy do sosu . Zagotowujemy .Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem dodajemy troszkę przyprawy uniwersalnej .Mieszamy i odstawiamy . Gdy kasza jest gotowa podajemy ją z sosem meksykańskim .
Wygląda apetycznie!
OdpowiedzUsuń