Makaron Soba Hosan olej sezamowy ok 1 łyżka pieczarki ok 5 szt cebula czerwona 1 szt cukinia 1/4 szt marchewka 1 szt przyprawa do kuchni japońskiej sos sojowy groszek zielony 3 łyżki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ok 6 min . Odcedzamy na sicie i odstawiamy . W woku rozgrzewamy 1 łyżkę oleju sezamowego. Marchewkę obieramy kroimy w cieniutkie słupki,pieczarki kroimy w plastry ,cebulę w piórka a cukinię w słupki .Dodajemy pokrojoną w paseczki marchewkę mieszamy smażymy chwilkę . Dodajemy pokrojoną w piórka cebule ,cukinie. Mieszamy .Dodajemy pokrojone pieczarki.Smażymy chwilę .Doprawiamy przyprawą do kuchni chińskiej i sosem sojowym. Dodajemy groszek.Mieszamy . Na koniec dodajemy ugotowany makaron mieszamy i podajemy .
Uwielbiam ten makaron, jak i wiekszość dań kuchni japońskiej. :) Muszę zrobić takie danie.
OdpowiedzUsuńzgadzam sie lekkie zdrowe pyszne ...
OdpowiedzUsuń