Grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą i ryżem basmatti . Kto się nie skusi na te pyszne lekkie danie :)
składniki
1 woreczek Ryżu basmatti, KUPIEC
1 łyżka barszczu czerwonego w proszku instant
1 pierś z kurczaka podwójna,
1 kulka mozzarelli,
przyprawa do grilla,
3 łyżki groszku zielonego konserwowego
1 łyżka masła
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu dodajemy do niego łyżkę masła i proszek barszczu czerwonego instant .Wszystko dokładnie mieszamy . Pierś z kurczaka myjemy osuszamy posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Pod koniec grillowania układamy na piersi kawałek mozzarelli i jeszcze chwile grillujemy . Ryz wkładamy do foremki i serwujemy na talerzu .Obok kładziemy pierś z kurczaka i ozdabiamy groszkiem .
z mozzarellą to biorę
OdpowiedzUsuń