Świderki z szpinakiem i włoskim salami .Użyłam włoskie salami Spianata Romana . Salami te dostałam do wypróbowania od firmy ZIMBO
składniki
1/2 opakowania świderki,
1/2 opakowania szpinak świeży,
1 opakowanie salami włoskie Spianata Romana
1 szt cukinia mała,
1 łyżka masło,
2 ząbki czosnek,
pieprz kolorowy
Makaron świderki gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy umyty świeży szpinak i podsmażamy . Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek ,sól,pieprz do smaku . Mieszamy . Dodajemy pokrojone w paseczki salami . Chwilę podsmażamy dodajemy ugotowany wcześniej makaron .Mieszamy .Podajemy .
Nigdy nie jadłam włoskiego salami. ;) Apetyczna potrawa.
OdpowiedzUsuń