Suplementy
▼
sobota, 15 września 2012
Zupka z kalarepy i ryżu brązowego
Zupka z kalarepy i ryżu brązowego taka zupka gości w moim domku .
składniki
1 woreczek ryżu brązowego
2 szt kalarepy,
2 szt marchewki,
Bukiet Smaku Kamis
3 skrzydełka kurczaka,
szczypiorek,
pieprz biały ,
śmietana 18-procentowej,
przyprawa w płynie,
liść laurowy
Do garnka z wodą wkładamy skrzydełka od kurczaka i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego. Po ok 10 min wsypujemy ryż brązowy i mieszamy zupkę . Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę kalarepę i pokrojona w kosteczkę marchewkę . Gotujemy do miękkości warzyw .Dodajemy przyprawę uniwersalna Bukiet Smaku Kamis do smaku . Doprawiamy pieprzem i przyprawą w płynie. Zaciągamy śmietaną .Na koniec dodajemy pokrojony drobno szczypiorek .
ale apetyczna zupka:)))
OdpowiedzUsuń