Smaczny zdrowy obiadek . Podstawa jest kasza perłowa do niej dodajemy pieczarki,cebule i mięso z indyka.
Kasza po chłopsku z indykiem
składniki
1 szt Udziec z indyka,
1 woreczek kaszy perłowej
15 dag pieczarek
1 szt cebula,
uniwersalna przyprawa
pieprz kolorowy
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka masło lub olej
Udziec z indyka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki . Cebule kroimy w piórka. Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowana kasze odcedzamy . Mięso z indyka obieramy od kości kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni na maśle lub oleju podsmażamy pokrojoną cebule dodajemy pieczarki i mięso. wyciskamy czosnek -podsmażamy . Dodajemy ugotowaną kaszę. Wszystko razem podsmażamy . Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz