Nadziewane ziemniaczki w mundurkach.Takie ziemniaczki sa najzdrowsze i najsmaczniejsze.
Nadziewane ziemniaczki w mundurkach
składniki
1 kg ziemniaki średnie,
25 dag twaróg,
1 łyżka śmietany,
1 łyżka majonezu,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy
1/2 szt cukinia młoda,
1 szt ogórek zielony,
3 ząbki czosnku
1 szt cebula
Ziemniaki wybieramy średniej wielkości myjemy dobrze i gotujemy w łupinach . Po
ugotowaniu odcedzamy i przekrawamy na pół. Twaróg półtłusty lub chudy miksujemy
z śmietaną i majonezem na gładka masę . Cebulę obieramy z łupiny siekamy ,
ogórka zielonego dobrze myjemy obieramy i kroimy w kosteczkę . Cukinie dobrze
myjemy i ok 1/2 sztuki ścieramy na tarce duże oczka -odciskamy wodę -sok,
dodajemy do serka. Doprawiamy solą pieprzem i wyciśniętym czosnkiem . Farsz
nakładamy na ciepłe ziemniaki . Podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz