Ziemniaczki czosnkowo-majerankowe
składniki
1/2 kg ziemniaków
2 szt marchewki,
4 ząbki czosnku
1 łyżka majeranku
vegeta
2 cebule
olej,
masło
Ziemniaczki obieramy . Kroimy w
kosteczkę średniej wielkości. Czosnek obieramy i wyciskamy .
Marchewkę obieramy i ścieramy n tarce duże oczka .Cebulę obieramy
i kroimy w kosteczkę .
Ok 2 łyżki oleju i łyżeczkę masła
rozgrzewamy na dużej patelni . Dodajemy posiekaną cebulę ,starta
marchewkę i ziemniaczki pokrojone w kosteczkę . Smażymy . Gdy
ziemniaki zaczną robić się miękkie doprawiamy przyprawą
uniwersalną np Vegetą wyciśniętym czosnkiem i majerankiem . Smażymy na
małym ogniu aż ziemniaki będą miękkie .Podajemy z maślanką lub
kefirem do popicia.
Lubię takie smaki :)
OdpowiedzUsuń