Lekkie danie z patelni , proponuje podać z ryżem .
Dorsz w porach z cieciorką
składniki
1 dorsz filet,
1 szt por (biała część),
1/2 puszki cieciorki
Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
Sól,
1/2 opakowania śmietany 18 %
1 łyżka masła,
bulion warzywny
Dorsza myjemy osuszamy usuwamy ości i solimy do smaku , kroimy w mniejsze kawałki. Pora kroimy w cienkie plasterki , cieciorkę odsączamy z zalewy. Na maśle podsmażamy dorsza , dodajemy pokrojonego pora -mieszamy . Podlewamy wywarem warzywnym ok 1/2 szklanki -dusimy chwilę. Dodajemy cieciorkę , doprawiamy solą i pieprzem do smaku - dy się zagotuje zaciągamy śmietaną . Podajemy z ryżem ozdobione posiekana natka pietruszki.
Same pyszności na talerzu :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda Twoje danie. Bardzo lubię połączenie duszonego pora ze śmietaną:)
OdpowiedzUsuń