Moje ulubione śledzie i to w połączaniu z pysznym zdrowym selerem naciowym .
Śledzik w sałatce jajecznej z selerem
składniki
4 jajka,
3 śledzie solone,
2 kawałki papryka marynowana węgierska Smak,
4 łyżki śmietana,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy ziarnisty
musztarda Stołowa Kętrzyński 1 łyżeczka
Śledzie solone moczymy w wodzie ok 30 min , następnie osuszamy i kroimy w kawałki. Jajka gotujemy na twardo , obieramy kroimy w dużą kostkę. Seler myjemy i kroimy w paseczki.Paprykę kroimy w paseczki. Składniki lekko mieszamy z śmietaną wymieszaną z musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem chłodzimy .
Do sosu użyłam Musztardy Stołowej Kętrzyński
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz