Drobiowo-wocowe szaszłyki z papirusu Winiary
składniki
pierś z kurczaka 1 szt'
kulki winogrona czerwonego ok 5 szt
jabłko 1 szt
Papirus Winiary
papryka czerwona ok 12 szt
patyczki do szaszłyków
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w zgrabna kosteczkę . Jabłko dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę . Winogrono kroimy na połówki. Paprykę czerwona myjemy osuszamy i kroimy w kostkę . Nakładamy na patyczki do szaszłyków na przemian mięso,winogrono ,jabłko. Patyczki układamy na papirusie i smażymy już bez tłuszczu . Podajemy z surówkami i ryżem.
Serwujemy z ryżem i surówkami
Na patyczki nakładamy na przemian mięso i owoce
Całe wieki nie robiłam i nie jadłam szaszłyków! :) Dzięki za przypomnienie, że coś takiego istnieje. :)
OdpowiedzUsuń