Lekki smaczny obiadek kolorowy ryż z tuńczykiem i warzywami .
Ryż z tuńczykiem i warzywami z patelni
składniki
1 szklanka ryż kolorowy PODRAVKA
1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
1 garść szpinaku,
1/4 szt cukinii,
1/2 szt papryki czerwonej
1 szt cebula,
1 łyżeczka oleju,
Sól,
pieprz czarny świeżo mielony
Ryż kolorowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazdo nasienne , cukinie dobrze myjemy nie obieramy. Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę , dodajemy pokrojona paprykę czerwoną i pokrojona cukinie . Podsmażamy chwilę. Dodajemy liście szpinaku. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy ryż , wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz