Zapiekane warzywa czyli pomidorek i zdrowa cukinia w drobiowej szyneczce. Wszystko doprawione ziołami prowansalskimi i czarnuszką .
Czarnuszka pochodzi z sklepu SKWORCU .
Jak widać czarnuszkę można wykorzystywać do wielu dań nie tylko do wypieku pieczywa .
Warzywa zapiekane w szynce z czarnuszką
składniki
1 szt cukinia,
2 pomidory,
10 dag szynka drobiowa,
czarnuszka,
zioła prowansalskie
Sól morska- MŁYNEK,
olej rzepakowy
Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w grube plastry. Pomidory myjemy i kroimy w ćwiartki. Cukinię obwijamy plasterkiem szynki. Warzywa układamy w naczyniu. Kropimy olejem rzepakowym. Solimy sola morską ,posypujemy czarnuszką i ziołami. zapiekamy w piekarniku ok 20 min . Podajemy
Zapraszam na zakupy do sklepu Skworcu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz