Takie dania lubimy proste smaczne i zdrowe.
Marchewkowy ryż z fasolką
1 woreczek ryżu KUPIEC
2 szt marchewka,
1/2 szt cebula,
20 dag kiełbaska drobiowa,
curry
Kucharek - uniwersalna,
1/2 puszki mini fasolka biała,
pieprz biały
1 łyżeczka masło
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy na bok. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy drobno, kiełbasę kroimy w kosteczkę a fasolkę odcedzamy na sicie z zalewy. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę , dodajemy marchewkę startą i pokrojoną kiełbaskę. Smażymy. Doprawiamy przyprawą uniwersalną ,pieprzem i curry do smaku. Dodajemy ryż i odsączona fasolkę . Mieszamy wszystko razem i dalej podsmażamy. Podajemy z sosem pomidorowym.
świetnie wygląda:)
OdpowiedzUsuń