Pstrąga mogę jeść pod każą postacią . dziś z jabłuszkiem i bakaliami pycha
Pieczony pstrąg z smażonymi jabłkami z bakaliami
2 szt pstrąg
2 jabłka
rodzynki 3 łyżki
suszone śliwki 3 łyżki
sok z cytryny
masło 1 łyżeczka
Pstrąga myjemy osuszamy , solimy do
smaku z każdej strony i pieczemy w piekarniku ok 20 min w 180
stopniach. Jabłka myjemy nie obieramy , usuwamy gniazdo nasienne i
kroimy w kosteczkę . Na patelni na maśle podsmażamy jabłuszka
dodajemy pokrojone śliwki i rodzynki, kropimy cytryną ,lekko
podlewamy wodą i chwilę dusimy. Upieczonego pstrąga podajemy z
jabłuszkami. Całość kropimy cytryną .
ryba na słodko, ciekawe musi być w smaku:)
OdpowiedzUsuńDania na słodko zawsze mnie kuszą do tego stopnia że nigdy nie potrafię oprzeć się przed ich zjedzeniem:)
OdpowiedzUsuń