Ryż z pieczarkami i groszkiem
składniki
1 woreczek ryż brązowy,
1 puszka groszek konserwowy,
25 dag pieczarki,
1 szt cebula,
1 puszka tuńczyka,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy ziarnisty
szczypior
Ryż gotujemy według przepisu na
opakowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka , mieszamy i
odstawiamy. Pieczarki kroimy w plasterki, cebule obieramy i siekamy.
Tuńczyka odsączamy z zalewy . Groszek odsączamy na sicie. Na
patelni podsmażamy cebule z pieczarkami. Następnie dodajemy ryż
-mieszamy. Następnie dodajemy tuńczyka i groszek. Mieszamy .
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem świeżo mielonym. Posypujemy
posiekanym szczypiorem.
smacznie wygląda, ja lubię też z grillowanym kurczakiem:)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie i bardzo prosto - wypróbuję w poniedziałek :)
OdpowiedzUsuń