Ciąg dalszy pięknych gadżetów z sklepu internetowego Rossi.pl
Tym razem Szpikulce do przystawek . Nadają się do pojedynczych kawałków smakołyków jak kawałki sera , kiełbasy , oliwki , owoców tak i do koreczków .
Informacje ze sklepu Rossi.pl
Szpikulce do przystawek z serii PI:P to propozycja niemieckiej marki Koziol.
Produkty odznaczają się oryginalnym, zabawnym kształtem. Na ich końcówce
przeznaczonej do chwytania, umieszczony jest mały ptaszek, który
sprawia wrażenie, jakby przysiadł sobie na chwilę odpocząć ponad wbita w
szpikulec przekąską. Kolorowe patyczki wielokrotnego użytku doskonale
zastępują jednorazowe wykałaczki, a dodatkowo wzbogacają wygląd
podawanych przysmaków, oraz stanowią dodatkową dekoracje stołu.
Ja zrobiłam koreczki z grillowanego bakłażana , sera fety i pomidorków koktajlowych.
Grillowane koreczki
składniki
1 bakłażan
1 opakowanie pomidorki cherry
1 szt ser feta
koperek
Sól morska
Bakłażana dobrze myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w plasterki. Każdy plasterki solimy i odstawiamy na ok 10 mon. Po tym czasie myjemy je osuszamy i grillujemy. Pomidorki kroimy na połówki. Układamy koreczka na plasterku bakłażana dajemy połówkę pomidorka kostkę fety i znów połówka pomidorka. Ozdabiamy koperkiem. Podajemy.
Szpikulce są kolorowe i bardzo ładne. Mocne i ostre, przebija każdą przekąskę. Prezentują się znakomicie , bardzo fajna ozdoba stołu i pomysł na małą przystawkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz