Dziś w mojej kuchni testujemy ryż BRITTA . Mieszanka ryz dzikiego i parboiled .
Opakowanie ma dwa woreczki po 100g . Ryż smaczny wspaniale nadaje się do sałatek i na ciepło.
Ryż z grillowanym bakłażanem i siekanym jajkiem
składniki
1 woreczek ryż dziki i biały Britta
1/2 puszki groszek zielony
oliwa z oliwek
2 jajka
1 szt biała kiełbasa
1/2 szt bakłażan
Sól morska- MŁYNEK
pieprz kolorowy ziarnisty
natka pietruszki
uniwersalna przyprawa
Ryz biały i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy, wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Na patelni na łyżce oliwy z oliwek podsmażamy ryż, dodajemy przyprawę uniwersalną, pieprz i odcedzony groszek. Dodajemy posiekana natkę mieszamy. Jajka gotujemy na twardo obieramy i siekamy. Bakłażana kroimy w plasterki , kiełbasę białą kroimy w plasterki. Kiełbasę i bakłażana grillujemy na patelni. Ryż serwujemy posypany jajkiem . Dodajemy plasterki u grillowanej kiełbasy i bakłażana.
Ryż dziki&parboiled - jest niezwykłą mieszanką złocistego ryżu parboiled i oryginalnego w
smaku ryżu dzikiego. Łagodność ryżu parboiled została uzupełniona
wyrazistym orzechowym aromatem ryżu dzikiego dzięki czemu uzyskaliśmy
nie tylko kompozycję o wyrafinowanym smaku ale także o wysokich
wartościach odżywczych. Mieszanka ta stanowi idealny dodatek do
wykwintnych dań, najlepiej komponuje się z dziczyzną, rybami, rakami czy
owocami morza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz