O zdrowotności kaszy pisałam już wielokrotnie. Dbając o zdrowie wymyśliłam letni obiadek. Wykorzystując piękny młody kalafior.
Kasza z kalafiorem z patelni
składniki
1 woreczek kaszy
1/2 szt kalafiora
1/2 szt papryka zielona
szczypior
Sól morska
przyprawa uniwersalna
1 łyżka masła
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. PO ugotowaniu odcedzamy , wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Kalafior myjemy , kroimy w różyczki i gotujemy naparze - solimy do smaku. Na patelni rozpuszczamy masło, wkładamy kaszę - mieszamy dodajemy kalafior- mieszamy wszystko razem- jeżeli trzeba doprawiamy do smaku. Pod koniec dodajemy pokrojoną paprykę i szczypior- podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz